causes-excess-humidity-stage

5 причини за вредната влага у дома

Разберете на какво се дължи влагата във вашия дом.

Коя е причината за влагата?

Може би се питате защо във вашия дом е така влажно. За това няма само едно възможно обяснение: високата влажност у дома може да се дължи на различни фактори. На какво се дължи обаче точно във вашия дом? Коя е причината за влагата?

1. Проникване през пори в стената

Малките пукнатини в стените на нашите домове улесняват проникването на вода, което води до влага в помещенията. Това се случва особено във влажно време, защото водата обикновено се движи от топлите влажни места към по-студените и сухи.

2. Капилярно проникване поради лошо изградени основи

При така често срещаните конструкции от гипсокартон или гипсофазер, 28% от въздуха в едно помещение с по-високо налягане преминава директно през стените. Когато стените на основата са в постоянен в контакт с вода, влагата може да проникне в стените на височина до 1,5 метра.

3. Теч от водопровода

Наличието на твърде много вода може да доведе до висока влажност. Например един капещ кран може да повиши нивото на влажност вкъщи. Теч на вода от пералня или миялна машина има подобно неблагоприятно отражение и също е една от причините за поява на мухъл.

4. Кондензация на водна пара

Нивото на влажността зависи от разликата в температурите вътре в помещенията. Ако и проветряването не е добро, влажността може да предизвика кондензация под формата на миниатюрни капчици вода по стените или прозорците.

5. Всекидневни дейности в домакинството

Едно нормално тричленно семейство отделя дванадесет литра водна пара средно на ден. Къпането, готвенето и сушенето на дрехи са примери за дейности, при които може да се образува влага.

causes-excess-humidity-shower
Къпането е една от човешките дейности, които увеличават влагата у дома.

След като вече знаете причините, можете да вземете мерки за излишната влага вкъщи. Някои от тези проблеми изискват ремонт на жилището, но други лесно и ефикасно могат да се решат с влагоабсорбатор, който може да отстрани излишната влага у дома.

Разберете какво е идеалното ниво на влажност за вашия дом

Влажността има важно значение за вашето здравословно състояние.

perfect-humidity-level-teaser
Прочетете повече

Знаете ли, че времето може да създаде проблеми с влагата у дома?

Времето може да допринесе за излишна влага във вашия дом.

weather-humidity-problems-teaser
Прочетете повече