mold-allergies-indoor-humidity-stage

Мухъл, алергични реакции и други вредни последици от неправилно ниво на влажността в помещенията

Първата последица от високата влага в помещенията е усещането за дискомфорт.

Мухълът е една от възможните последици от излишната влага в стаите.

Високата влажност в дома може да навреди на вашето здраве. Високата влажност в дома спомага за развъждането на плесен, мухъл и други свързани с бактериите алергени. Мухълът и плесента например могат да влошат съществуващи проблеми с дишането, да направят въздуха тежък и бързо да плъзнат по отдушниците и зад стените, ако не бъдат взети мерки. Домашните акари са друг проблем, който може да възникне при висока влажност в дома. Те могат да бъдат врагове на хората, страдащи от астма и други алергии.

mold-allergies-indoor-humidity-humid
Мухъл избива на влажни места в дома и може да влоши вашето здравословно състояние.

Излишната влага вреди също така на мускулите и ставите. Когато влажността е висока, мускулите и сухожилията често се разширяват и засилват болките в кръста и артрита.

Плъзналите мухъл, плесен и бактерии в дома определено са неканени гости и могат да бъдат причина за вашите неудобства. Един по-инициативен подход за осигуряване на здравословен въздух у дома е да поддържате влажността в стаите в препоръчителния диапазон от 50 до 60%. Един влагоабсорбатор може да ви помогне да постигнете подходящото ниво на влажност. Тези устройства ще ви помогнат да отстраните излишната влага, да предотвратите поражения за жилището и здравето и да осигурите здравословна обстановка у дома.

Мухъл: тъмната страна на влагата

Тежките последици от мухъла и как да го премахнем.

mold-dark-side-humidity-teaser
Прочетете повече

4 типични признака за проблеми с влагата; черният мухъл е само един от тях.

Разберете дали има проблеми с влагата във вашия дом по типичните признаци.

typical-signs-humidity-mold-teaser
Прочетете повече