signs-house-indoor-humidity-stage

5 признака, че вашият дом има проблем с твърде висока влажност в стаите

Типичните места, на които се сблъскваме с последиците от влагата у дома.

Имате ли проблеми с влагата в стаите у дома?

Чудили ли сте се някога защо в банята мирише на лошо и какви са тези черни петънца по стената в кухнята? Твърде вероятно е влажността в стаите у вас да е много висока. Научете кои са най-честите признаци за проблеми с високата влажност в дома и къде обикновено се виждат последиците.

1. Кондензация по прозорците

Мухълът е една от последиците от излишната влага в стаите и често се появява на влажни места. Затова обикновено се среща често около прозорците. Когато студен въздух достигне до прозореца, се образува кондензация. Влагата може да протече в рамката и в последствие да се появи мухъл във връзката между рамката на прозореца на стената.

2. Поражения по стените и таваните

Напукана или олющена боя, издуване на тапетите или боята – това са признаци за проблеми поради излишна влага по стената или тавана. При по-внимателен поглед могат да се открият и дребни зачатъци на мухъл. Мухълът по тавана често се забелязва по потъмняването на боята. Мухълът по стените може да се окаже голям проблем, защото плъзва под тапетите и дори през изолацията.

signs-house-indoor-humidity-peeling-paint
Олющената боя и издутите тапети са признаци, че вашето жилище може да има проблем с излишната влага в стаите.
3. Мухъл в баните и кухните

Когато малките площи от типа на баните и кухните не се проветряват добре, влагата в помещенията обикновено се увеличава. Това излишно количество влага може да доведе до образуването на мухъл в банята и по храната, съхранявана в кухнята.

4. Мухъл в баните и кухните

Когато малките площи от типа на баните и кухните не се проветряват добре, влагата в помещенията обикновено се увеличава. Това излишно количество влага може да доведе до образуването на мухъл в банята и по храната, съхранявана в кухнята.

Ако пострадате от такива поражения, не се колебайте да поставите влагоабсорбатор у дома, за да върнете влажността на подходящо и уютно ниво. 

signs-house-indoor-humidity-bathroom
Баните често са най-влажните помещения в дома. Един влагоабсорбатор може да ви помогне да ограничите излишната влага в тях.
5. Мухъл в климатичните инсталации

Климатикът може би е най-подходящото място за търсене на проблеми с мухъла. Колонии от мухъл често се образуват около смукателния отвор или по въздушния филтър и могат да плъзнат по инсталацията и да проникнат във всяка стая.

Виждали ли сте тези признаци и опасявате ли се, че влажността във вашия дом може да е твърде висока? Един влагоабсорбатор може да бъде както добро решение за предотвратяването, така и първа стъпка за премахването на тези проблеми, защото това устройство спомага за намаляването на излишната влага в стаите.

4 типични признака за проблеми с влагата; черният мухъл е само един от тях.

Разберете дали има проблеми с влагата във вашия дом по типичните признаци.

typical-signs-humidity-mold-teaser
Прочетете повече

Здравословна ли е влажността? Разберете

Ако въздухът е много сух или много влажен, той може да бъде нездравословен.

humidity-healthy-teaser
Прочетете повече