frequently-asked-questions-humidity-stage

Често задавани въпроси

Всичко, което трябва да знаем за влагата.

Когато излишната влага не може да се разнесе, тя се събира в студените площи на жилището – например по прозорците, неотоплените стаи или стените с лоша изолация. Ако имате необяснимо усещане за студ у дома, проверете за кондензация по прозореца – тя е първият признак за излишна влага. Ако не решите навреме проблема с високата влажност у дома, това може до доведе до развъждане на мухъл и плесен, кондензация по прозорците, отлепване на тапети, олющване на боя, мирис на застояло и жълти петна по дрехите и кожените повърхности.

Влагоабсорбаторът или изсушителят е устройство за ограничаване на влагата. То помага ефикасно за справянето с високата влажност в стаите, като абсорбира излишната влага и неутрализира неприятните миризми, за да осигури чист въздух и идеална атмосфера у дома. Ако се чудите как можете да намалите влагата у дома, един влагоабсорбатор (марка) е чудесен избор.

Влагоабсорбаторът или изсушителят е устройство за ограничаване на влагата. То помага ефикасно за справянето с високата влажност в стаите, като абсорбира излишната влага и неутрализира неприятните миризми, за да осигури чист въздух и идеална атмосфера у дома. Ако се чудите как можете да намалите влагата у дома, един влагоабсорбатор (марка) е чудесен избор.

Влагоабсорбаторът започва да действа след сглобяването – веднага щом пълнителят влезе в контакт с влагата във въздуха.  Изключително активните кристали в таблетките за влагоабсорбаторите (марка) отстраняват влагата от въздуха и я превръщат в солен разтвор. Ще забележите, че този солен разтвор се събира в резервоара на устройството. По време на този процес за отстраняване на влагата таблетката постепенно намалява своя обем, докато не се разтвори напълно. Нашите влагоабсорбатори са безопасни, защото не изискват електричество. Влагоабсорбаторите Ceresit ще ви помогнат да намалите излишната влага и да осигурите подходящата влажност у дома.

Влагоабсорбаторът започва да действа след сглобяването – веднага щом пълнителят влезе в контакт с влагата във въздуха.  Изключително активните кристали в таблетките за влагоабсорбаторите (марка) отстраняват влагата от въздуха и я превръщат в солен разтвор. Ще забележите, че този солен разтвор се събира в резервоара на устройството. По време на този процес за отстраняване на влагата таблетката постепенно намалява своя обем, докато не се разтвори напълно. Нашите влагоабсорбатори са безопасни, защото не изискват електричество. Влагоабсорбаторите (марка) ще ви помогнат да намалите излишната влага и да осигурите подходящата влажност у дома.

Нито един от нашите влагоабсорбатори не е електрически изсушител, защото не работи с електричество. Това означава, че те не издават никакъв шум, докато се справят с проблемите с влагата! Нашите влагоабсорбатори може да не са електрически, но са много ефикасни.

Ceresit STOP Влага може да бъде използван във всяка стая в дома – баня, кухня, всекидневна, спалня килер, гараж и др. С влагоабсорбаторите на Ceresit създавате уютна и здравословна атмосфера за вас и цялото семейство.

За да гарантира оптимална циркулация на въздуха, поставете устройството на поне 10 cm от стената, но не в близост до отоплителни уреди. Пазете далече от деца и животни.

Ceresit предлага решение срещу влагата според големината на стаята, която искате да предпазите. Всички влагоабсорбатори на Ceresit работят с двуцветни таблетки.

Мини влагоабсорбаторът Ceresit Pearl се препоръчва за малки стаи до 25 m3 или 10 m2. Той работи с по-малки таблетки от 300 g в два варианта – неутрален аромат и аромат на пролетно ухание.

За стаи от 50 m3 или 20 m2 предлагаме влагоабсорбатор Ceresit AERO 360°, 450 g. Абсорбаторът AERO 360° е 40% по-ефективен в борбата с излишната влага* и значително намалява упоритите неприятни миризми.Таблетките за него са по-големи 450 g – с неутрален аромат и аромат на лавандула.

За стаи от 100 m3 или 40 m2 предлагаме влагоабсорбатор Ceresit AERO 360°, 900 g. Влагоабсорбаторът работи с 2 таблетки от 450 g – с неутрален аромат или аромат на лавандула.

* сравнен със стандартната система на Хенкел.

Всеки един от нашите влагоабсорбатори може да бъде поставен в банята, за да абсорбира излишната влага. Влагоабсорбаторът ще помогне да се премахне влажността на помещението като цяло. Няма да предотврати  изпаряването на влага по време на/или след душ/вана. Въпреки това, влагоабсорбаторът ще помогне да се предотвратят всякакви миризми в банята.

Използвайки Ceresit AERO 360°, първи капки могат да се очакват след 12ч. в зависимост от нивото на влажност и температурата в стаята. Използвана с правилното устройство една таблетка издържа около 3 месеца. Продължителната употреба на Ceresit STOP Влага гарантира уют и здравословен климат в дома.

В зависимост от влагоабсорбатора, който използвате, таблетката ще издържи около 2 или 3 месеца. Ако използвате Ceresit STOP Влага AERO 360 °, таблетката ще свърши за около 3 месеца в стая до 20m² (с едно устройство). Ако използвате Ceresit STOP Влага PEARL влагоабсорбатор, таблетката ще свърши за 2 месеца в стая до 10 квадратни метра.

И в двете устройства продължителността на таблетката ще зависи от нивото на влажност и температурата на помещението.

Лошите миризми в затворените помещения са последица от излишната влага. За да подобрите атмосферата на стаята си и да се борите с неприятната миризма, препоръчваме да използватеCeresit STOP Влага влагоабсорбатори.

Ако искате не само да неутрализирате лошите миризми, но и да имате приятен аромат у дома, препоръчваме да използвате Ароматерапия: нашите ароматизирани влагоабсорбиращи таблетки.

Това може да ви заинтересува

Разберете какво е идеалното ниво на влажност за вашия дом

Влажността има важно значение за вашето здравословно състояние.

Прочетете повече

Ceresit STOP Влага Aero 360°

Най-доброто решение за излишната влага

Разберете повече

5 причини за поява на влага във вашия дом

Открийте какво образува излишна влага

Прочетете повече