steps-get-rif-mold-stage

4 стъпки за премахване на мухъла и други проблеми с влагата веднъж завинаги

Най-важните стъпки и съвети за решаването на основните проблеми с влагата у дома.

Как се премахва мухълът?

Мухълът и плесента у дома могат да бъдат проблем. Въпреки че има продукти за обработка и премахване на мухъл, съществуват и други лесни и ефективни решения. Научете как се премахва мухъл с 4 лесни стъпки:

1. Атакувайте източника: влагата

Мухълът и плесента се дължат предимно на високата влажност. Ако почистите плесента, без да намалите влагата, само отлагате неизбежното – ще се появят черен мухъл и други видове гъбички. Затова въпросът не е само „как се премахва мухълът“, но и „как се намалява влагата“.

2. Обработка на мухъл

Как се обработва мухъл? Ако вече имате проблем с подобни гъбички, трябва да ги премахнете. За премахването им има различни начини – един от най-удобните е да си купите спрей STOP мухъл, с който плесента и мухълът се премахват лесно.

steps-get-rif-mold-bathroom
Продуктите против мухъл помагат за премахването на вече появили се мухъл и плесен.
3. Почиствайте и проветрявайте

Важно е да почиствате повърхностите и вещите, които са уязвими от мухъл – например книги, мебели и дрехи. Прозорците също трябва да се отварят редовно, за да преминава естествен въздух през таваните, спалните, кухните и цялата къща. Изтеглящи вентилатори също трябва да се използват за намаляване на влажността в топли и тесни пространства като кухни и бани.

4. Профилактиката е най-доброто решение

Ключът към предотвратяването на мухъла и другите неприятни последици е ограничаването на влажността в жилището. Както казахме, влажните места са източник на мухъл и плесен. Излишната влага по-лесно се премахва с влагоабсорбатор. Той се превръща в добър съюзник – помага за намаляването на влагата в помещенията и постигането на идеалния климат у дома. Поддържането на подходяща влажност предпазва дома от неблагоприятните последици от излишната влага.

steps-get-rif-mold-bedroom
Мухъл може да се появи във всяка стая – дори в спалнята. Един влагоабсорбатор може да помогне да го предотвратите.

След като вече знаете как да се борите с излишната влага, не би следвало да имате проблеми с мухъла и другите неприятни последици от нея. Запомнете – най-важна е профилактиката и избягването на високата влажност. Вече знаете и какво може да помогне за това: влагоабсорбатор. Поставете го в помещенията с висока влажност – например баните или кухните. И не забравяйте да проветрявате жилището.

5 ползи от влагоабсорбатора у дома

Основни предимства от използването на влагоабсорбатор у дома.

benefits-humidity-absorber-teaser
Прочетете повече

Влагата у дома може да се намали. Представяме 4 начина за нейното ограничаване

Съвети за намаляването на излишната влага у дома.

humidity-home-decreased-teaser
Прочетете повече